Privacybeleid & Cookies

 

Privacybeleid

Sproet en Zoet respecteert de Wet Algemene Verordening Gegevens (AVG) en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je mij verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Als je een bestelling bij mij plaatst, vraag ik je om een aantal persoonlijke gegevens welke nodig zijn om de door jou geplaatste bestelling op correcte wijze uit te voeren. Daarnaast heb ik deze gegevens nodig voor een correcte bedrijfsvoering. De aan mij verstrekte persoonsgegevens worden opgenomen in mijn klantenbestand en worden alleen gebruikt om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Uiteraard zal ik altijd uiterst zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met de door jou verstrekte persoonlijke gegevens. Ik zal je persoonsgegevens nooit zonder jouw toestemming beschikbaar stellen aan derden en/of verkopen. Hieronder leg ik uit welke persoonsgegevens ik van je gebruik en hoe ik hiermee omga.

Persoonsgegevens

Als je bij mij een bestelling plaatst, vraag ik je om de volgende persoonsgegevens, welke nodig zijn om je bestelling uit te voeren:

  • Naam, adres en – indien van toepassing –  het (aflever)adres.
  • E-mail adres
  • Telefoonnummer (alleen indien je dit invult)
  • Gegevens welke je bij het open veld, onder opmerkingen, zelf invoert.

Indien je een account aanmaakt in mijn webwinkel (niet verplicht), beschik ik ook over je:

  • Inlognaam in onze webwinkel (je wachtwoord kunnen we niet lezen).

Als je hebt betaald, beschik ik over je

  • Betaalgegevens

Bij het aanmelden op de Sproet en Zoet nieuwsbrief, ontvang ik de volgende persoonsgegevens van je:

  • Naam
  • E-mail adres

Waarvoor worden je persoonsgegevens gebruikt

Ik verwerk je persoonsgegevens alleen voor de doeleinden waarvoor jij ze hebt verstrekt:

  • Het op correcte wijze afhandelen van je bestelling en om je op de hoogte te houden over de voortgang van je bestelling
  • Voor een adequate bedrijfsvoering voor mij (denk hierbij bijvoorbeeld aan een juiste facturatie, het koppelen van je betaling aan een bestelling en het adresseren van je pakketje)
  • Indien je jezelf hebt aangemeld op onze nieuwsbrief: om je op de hoogte te houden van updates en nieuwe producten.

 

  • Persoonlijk account:
    Maak je een persoonlijk account aan in mijn webwinkel, dan worden je gegevens bewaard en veilig opgeslagen op de secure server waar mijn webwinkel op draait.
    De informatie die wordt opgeslagen is:
  • je naam
  • je (aflever)adres
  • je e-mail adres
  • je telefoonnummer (indien opgegeven)
  • je betaalgegevens
  • je loginnaam (je wachtwoord wordt versleuteld opgeslagen en kunnen we niet lezen)
  • je IP-adres

Voordeel van het aanmaken van een account is dat je bij een volgende bestelling niet opnieuw weer al je gegevens hoeft in te vullen en de status van je bestelling zelf kunt volgen. Een account aanmaken in mijn webwinkel is overigens niet verplicht. Je kunt er zelf voor kiezen om wel of niet een account aan te maken.

Verstrekking aan derden

Ik geef de door jou verstrekte persoonlijke gegevens nooit zomaar door aan derden. Ik doe dit alleen wanneer dit echt nodig is om je bestelling op behoorlijke wijze af te handelen.

  • Zo kan ik bij verzending van je bestelling je Naam en adres of afleveradres doorgeven aan de vervoerder.

Wanneer je gegevens echt aan derden worden verstrekt zorg ik er (met een overeenkomst) voor dat je gegevens niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Ook zullen jouw gegevens verwijderd moeten worden zodra ze niet meer nodig zijn.

Verder zal ik de door jou verstrekte gegevens nooit aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht is of toegestaan is. Denk hierbij aan een verzoek van Justitie. Ik ben dan wettelijk verplicht hieraan mee te werken.

Gastenboek

Ben je enthousiast over je aankoop en heb je een reactie/foto gemaild voor in het gastenboek op de site? Deze zullen dan alleen in deze rubriek geplaats worden en niet voor andere doeleinden gebruikt worden. Tenzij je hiervoor apart toestemming voor hebt gegeven. Houd er rekening mee dat het gastenboek openbaar is.
Wil je niet langer in het gastenboek staan? Stuur dan een e-mail naar info@sproetenzoet.nl De gegevens zullen dan van de site verwijderd worden.

Veilige online verzending van je bestelling

Je bestelling wordt via onze veilige https:// verbinding versleuteld naar ons verzonden en veilig opgeslagen.

Mijn webhost 

Onze webwinkel draait op een beveiligde server in een beveiligd datacenter. Van mijn webhost heb ik een verwerkersovereenkomst ontvangen waarin duidelijk wordt aangegeven dat zij er alles aan doen om mijn webwinkel veilig te houden. Mocht het onverhoopt nodig zijn dat mijn webhost werkzaamheden in mijn webwinkel verricht, dan is via de verwerkersovereenkomst geregeld dat eventuele privacygevoelige informatie veilig is en er niets mee wordt gedaan.

Internetsites van derden

Op mijn website staan links vermeld naar websites van derden. Hoewel deze websites met zorg zijn geselecteerd, draag ik geen enkele verantwoordelijkheid ten aanzien van deze derden en de manier waarop zij omgaan met persoonlijke gegevens.

Bewaren, verwijderen of wijzigen van je persoonlijke gegevens

Ik bewaar je persoonlijke gegevens niet langer dan wettelijk nodig is.

  • Indien je een account hebt aangemaakt in mijn webwinkel, kun je door middel van inloggen in je account zelf je gegevens aanpassen of verwijderen. Heb je hier hulp bij nodig, neem dan, bij voorkeur per e-mail, contact met me op.
  • Afmelden op de Sproet en Zoet nieuwsbrief? Klik dan op de link in de laatste nieuwsbrief die je van mij hebt ontvangen en je wordt automatisch afgemeld. Lukt het niet? Stuur mij dan een e-mail naar info@sproetenzoet.nl, dan zal ik je naam en e-mail adres verwijderen van mijn nieuwsbrief.
  • Geen account, maar wil je toch je persoonlijke gegevens inzien, wijzigen of laten verwijderen, neem dan ook contact met mij op.

Bij een verzoek om verwijdering van je gegevens dien je er rekening mee te houden dat ik voor mijn administratie een wettelijke bewaarplicht heb en gegevens in mijn administratie dus pas kan verwijderen als de bewaartermijn is verlopen.

Indien ik geen gehoor kan geven aan je verzoek, vertel ik je altijd waarom. Je kunt er echter van op aan dat ik je gegevens niet langer bewaar dan nodig is conform de wettelijke regelgeving.

Let op: in verband met de vertrouwelijkheid van persoonsgegevens, worden deze – om te voorkomen dat je gegevens bij onbevoegden terecht komt – alleen verzonden naar het bij ons bekende adres. Wij kunnen je vragen om je te legitimeren met je ID of paspoort. Je BSN-nummer en/of paspoortnummer mag je dan doorhalen.

Vragen of klachten?

Heb je vragen over mijn privacybeleid of ben je het niet eens met de wijze waarop ik met je persoonsgegevens omga? Neem dan contact met mij op.

Kom ik er samen met jou niet uit, dan kun je contact opnemen met de Autoriteit persoonsgegevens (autoriteitpersoonsgegevens.nl).

Aanpassen privacybeleid 

Ik behoud mij het recht voor om mijn privacybeleid aan te passen, maar zal dit alleen doen indien dit nodig blijkt. Wijzigingen zullen op mijn website worden gepubliceerd.

 

Cookies

Als je mijn webwinkel voor de eerste keer bezoekt, krijg je de melding dat mijn website gebruik maakt van Cookies. Een cookie is een klein bestandje dat via de beveiligde server – waar mijn webwinkel op draait – op jouw systeem (laptop, pc, telefoon of tablet) wordt geplaatst. Ik maak gebruik van functionele cookies en cookies voor statistische doeleinden. Functionele cookies worden – net zoals bij de meeste webwinkels – gebruikt voor een correcte werkwijze van het winkelmandje. Cookies voor statistische doeleinden gebruik ik voor het analyseren van mijn website. Statistieken die ik bij houd zijn: het aantal hits op mijn website, de bezochte pagina’s, de duur van het aantal bezoeken en waar de bezoekers vandaan komen, via het ip-adres. Deze statistieken houd ik bij via Google Analytics. Persoonlijke gegevens of adresgegevens worden niet opgenomen in deze statistieken.

Maak je gebruik van de diverse sociale media via mijn website (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Google+), dan kunnen er ook cookies van deze bedrijven geplaatst worden op het door jou gebruikte systeem. Check bij de betreffende bedrijven hun cookie- en privacybeleid!

Cookies uitschakelen 

Je kunt het gebruik van cookies verhinderen door de instellingen van je browser te veranderen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de betreffende browser. Houd er dan wel rekening mee dat mijn website dan niet meer optimaal werkt.

Sproet en Zoet
Wendy van den Heuvel
Philips de Tweedestraat 45
5216AH ‘s-Hertogenbosch

info@sproetenzoet.nl
Tel:06-50826084
Kvk nr. 51891476
IBAN: NL88INGB0006437878

Laatste wijziging: 07-05-2018